11 gen.

Curs d’accessibilitat web

11 de gener de 2021

M’he apuntat al curs de la WAI sobre accessibilitat del contingut web. La WAI és una iniciativa de la W3C (World Wide Web Consortium) que marca les directrius en termes d’accessibilitat web: tant del contingut, com dels programaris com dels enginys de navegació o reproducció. El curs va dedicat als continguts web (WACG, Web Accessibility Content Guidelines o directrius per l’accessibilitat del contingut web) i té cinc mòduls que intentaré resumir tant bonament com pugui:

  1. Què és l’accessibilitat web?
  2. Persones i tecnologies digitals
  3. Beneficis per a les empreses
  4. Principis, estandards i verificacions
  5. Començar amb l’accessibilitat web

M’agraden molt els cursets SPOOC (Self-Paced Open Online Course) perquè els pots fer al teu ritme. I al meu ritme, aniré publicant entrades sobre els mòduls per després tenir apunts de bones pràctiques que pugui proposar als projectes dels que participo. I si serveix a algú més, doncs millor! :)

12 oct.

Cada dia és 12 d’octubre

Al 2018, Radios Libres proposava el 12 d’octubre com a Dia de la Resistència “Informàtica”. M’apunto! Aquesta entrada va dedicada a les “resistents”, tant a aquelles persones i col·lectius que, per convicció, eviten tecnologies privatives i donen exemple cada dia, com a aquelles organitzacions de l’ESS que no consensuen les seves eines digitals i es resisteixen a una transformació realment social.

Read More