Mudant de protocol…
Mudant de protocol…
11 de març de 2021
Versions d’aquesta entrada
=> gemini://gemlog.gamifi.cat/glog/20210311-mudant-protocol.gmi A Gemini
=> https://www.gamifi.cat/mudant-de-protocol A la Web
Read More11 de març de 2021
=> gemini://gemlog.gamifi.cat/glog/20210311-mudant-protocol.gmi A Gemini
=> https://www.gamifi.cat/mudant-de-protocol A la Web
Read MoreCom comentava anteriorment, m’he apuntat al curs de la WAI sobre accessibilitat del contingut web. En aquest primer mòdul s’explica què és l’accessibilitat web i per què és tant imprescindible per algunes persones com útil per a tothom.
Read More11 de gener de 2021
M’he apuntat al curs de la WAI sobre accessibilitat del contingut web. La WAI és una iniciativa de la W3C (World Wide Web Consortium) que marca les directrius en termes d’accessibilitat web: tant del contingut, com dels programaris com dels enginys de navegació o reproducció. El curs va dedicat als continguts web (WACG, Web Accessibility Content Guidelines o directrius per l’accessibilitat del contingut web) i té cinc mòduls que intentaré resumir tant bonament com pugui:
M’agraden molt els cursets SPOOC (Self-Paced Open Online Course) perquè els pots fer al teu ritme. I al meu ritme, aniré publicant entrades sobre els mòduls per després tenir apunts de bones pràctiques que pugui proposar als projectes dels que participo. I si serveix a algú més, doncs millor! :)
He llegit l’informe de la XES sobre “les TIC” i em sento una mica decepcionada. M’hagués agradat veure-hi reflectides les aportacions que vam fer arrel de l’experiència amb el projecte Equipaments Lliures. Xapa va!
Read MoreA la darrera entrada, vaig traduir el comunicat de l’April en resposta a la Estratègia digital presentada per la Comissió Europea. I mira, no fos cas que m’agafin gelets de la FSFe… Aquí teniu la traducció (de l’anglès al català) de la seva resposta a una estratègia sense rumb…
Read MoreA finals d’octubre 2020, la Comissió Europea informava de la seva estratègia digital pel 2020-2030. Poc després, es publicaven dues reaccions: la de la Free Software Foundation Europe i la de l’April. En aquesta entrada proposo una traducció del comunicat de premsa de l’April al català.
Les tecnologies digitals són un món fascinant però complex. Implica fer anar maquinari i programari però també prendre decisions en l’ús que es vol fer d’aquelles tecnologies. Aquí els meus 5 cèntims dels ingredients per a unes tecnologies ètiques a organitzacions de l’Economia Solidària.
Read MorePer començar, explicar que hi ha eines d’escriptori, eines web, i eines híbrides. I que aquesta entrada va relacionada amb l’anterior: «Cada dia és 12 d’octubre».
Read MoreAl 2018, Radios Libres proposava el 12 d’octubre com a Dia de la Resistència “Informàtica”. M’apunto! Aquesta entrada va dedicada a les “resistents”, tant a aquelles persones i col·lectius que, per convicció, eviten tecnologies privatives i donen exemple cada dia, com a aquelles organitzacions de l’ESS que no consensuen les seves eines digitals i es resisteixen a una transformació realment social.
Read MoreEl divendres 25 de setembre de 2020 vaig participar en un esdeveniment híbrid (presencial i virtual) titulat “De-platform-ization, Ethics and Alternative Social Media”. Es feia a Praga i hi vaig participar remotament.
Read More