20 jul.

Tutorial Snap! 1 – Web, configuració i compte

Avui fem un taller d’Snap! a l’Espai Obert de Sants: “Storytelling amb Snap!”, és a dir, explicar històries programant. Personalment, m’encanta programar acudits amb Snap! Com només he trobat el tuto oficial en anglès, faré un tutorial introductori en català. Aviam si és prou útil…

Abans d’entrar en matèria, he preparat una introducció contextual dividida en tres punts:

Després de la introducció, doncs, entrem en matèria:

WEB D’SNAP!

Per començar a trastejar el programa d’Snap!, hem d’anar primer a la pàgina web d’Snap! i clicar a «Run Snap! Now». No cal descarregar res: podem trastejar des del navegador.

Snap1-Web-Menu1-webSnap1-Web-Menu2-web-run

ENTORN SNAP!

L’entorn d’Snap! el podem dividir en 5 parts. La barra de menú l’hem dividit en dues entrades: en aquesta primera parlarem de la  icona de la rodeta i la del nuvolet. A la segona part de l’explicació de la barra de menú, es parlarà de la icona del document per a crear, desar, compartir, etc, i del logotip d’Snap!:

  1. La barra de menú principal: allà podem trobar-hi la icona de la rodeta de configuració; la icona del nuvolet per registrar-nos, iniciar sessió i canviar contrasenya; la icona del document per crear, desar o compartir un projecte, etc;  i el logotip d’Snap! que ens portarà al manual de referència (en anglès), a la llicència o codi font del programa.
  2. La pantalla de visualització dels projectes: tot allò que anem programant a través d’objectes i escenaris, podem veure-ho en aquesta pantalla en temps real.
  3. Els objectes i escenaris dels nostres projectes tenen un racó assignat sota de la pantalla de visualització. Clicant-hi al damunt, podem modificar-los des de l’àrea de treball d’aquell objecte o escenari.
  4. L’àrea de treball de cada objecte i escenari consta de tres pestanyes: una ens serveix per apilar-hi els blocs i crear projectes, i les altres dues, serveixen per modificar les aparences anomenades “Vestits” i els sons d’aquell objecte o escenari que haguem seleccionat.
  5. Per últim, a l’entorn d’Snap! trobarem la paleta del blocs. Amb els blocs programem els objectes i l’escenari. Podem triar quina paleta de blocs volem des de la secció de les categories de blocs, just damunt de cada paleta. Hi ha 8 categories de blocs.

CONFIGURACIÓ

Si cliquem la rodeta de configuració podem fer diverses coses, com canviar l’idioma, la mida dels blocs o del escenari, etc. Una opció interessant és «Disseny pla», que permet canviar el color de la interfície de negre a blanc.

Snap1-Web-Menu3-configuracio-disseny-pla-640

COMPTE D’USUARI

La icona del nuvolet serveix per iniciar sessió, registrar-se o canviar la contrasenya. Per registrar-nos, haurem de donar un compte de correu electrònic i triar un nom d’usuari.

Un cop ho haguem fet, haurem d’anar al compte de correu que haguem triat i veurem que hem rebut la confirmació de la creació del compte a Snap! juntament amb una contrasenya provisional que també podem canviar des de la icona del núvol.

Snap1-Web-Menu3-compte-usuari1-640

Per iniciar sessió, hem de posar el nostre usuari i contrasenya. Un cop haguem iniciat sessió podrem desar i compartir els nostres projectes.

Snap1-Web-Menu4-compte-usuari2-tall

Segueix al segon apartat del tutorial: “Tutorial Snap! 2 – Projectes i més” per saber com obrir, desar o compartir projectes a Snap!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *