14 gen.

Tecno-acudit: gif i png en svg

Hisenda em té fregida: necessitava programar un acudit! De pas, explico una mica el bit-batibull. La cosa va d’explicar un acudit i aprofitar per parlar d’alguna cosa tecnològica. Avui, un acudit de formats! ;)

Si ja saps de què va la cosa, vés directe a l’acudit, si no, llegeix això:

FORMATS

El gif és un format d’imatge estàtica o dinàmica. Des del 1989 aquest format pot emmagatzemar més d’una imatge i, és per això, que se’n pot fer ús per crear petites animacions a partir de diverses imatges que se succeeixen. El fet de passar les imatges ràpid fa que percebem el moviment. Per exemple, jo vaig provar de fer-ne un (sense massa èxit, tot s’ha de dir) i el tinc posat al lateral del blog (per veure’l s’ha d’anar a: gamifi.cat/blog). És l’arbre de bombetes que li plouen bombetes.

El png és un format  d’imatge en forma d’imatge estàtica. Les nostres fotografies o imatges normalment són en .png o .jpg o .jpeg. Segons la Wiki:

“Aquest format va ser desenvolupat en bona part per solucionar les deficiències del format GIF i permet emmagatzemar imatges amb una major profunditat de contrast i altres dades importants.”

Però, implícitament, a l’acudit, tenim un altre format…

El svg és un format vectorial. Les imatges vectorials no es pixel·len (no es veuen els quadradets de la imatge). A mi m’agrada molt dibuixar amb Inkscape, un programa de software lliure per crear dibuixos vectorials. De fet, els ninotets (robotet i personeta) estan dibuixats amb Inkscape.

La tipografia està posada en .png (he fet un personatge per la “caràtula” de l’acudit) perquè les tipografies les reconeix l’ordinador i, si no tens la que faig servir (Chelsea Market), es posarà alguna per defecte i no m’agradaria que passés… És per això que sempre haig d’usar .png i no .svg quan vull posar lletres.

ACUDIT

També el tinc en format “tira de còmic”, que no recordava ni que el tenia i el volia publicar fa tres hores… Però l’he volgut animar… Bé, en realitat, m’he volgut animar a mi mateixa…

Espero que us agradi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *