04 nov.

Sobre pseudocodi_El meu primer joc amb Gameblox

Fa uns dies va començar un MOOC del MIT titulat “Introduction to game design”…No m’he pogut resistir i m’hi he apuntat. He visualitzat els continguts de la primera setmana i em cau la baba. A més, ens han posat a disposició un software (en breu Open Source) semblant a App Inventor i Scratch. Es diu Gameblox i està basat en Blockly. Adoro el pseudocodi…Un llenguatge informàtic adaptat a la gramàtica humana…Una eina més de comunicació i expressió personal.

 
Total, que com a deures, aquesta setmana hem de prototipar un joc jugable en 10 minuts. Com tinc aquest punt anàrquic, l’he prototipat al cap en mig minut i he fet el joc directament. Així, matant dos pardals d’un tret, he pogut també començar a explorar Gameblox. Encara li falten moltes coses: no hi ha so, no es pot posar més d’un escenari, s’encallen els objectes…Tot i així, estan treballant per millorar-lo, així que temps al temps.  
 
La setmana passada van fer una connexió en directe per mostrar com funciona Gameblox. Els que hem trastejat Scratch o App Inventor tenim avantatge. La veritat és que em pregunto quina serà la diferència entre Gameblox i Scratch. A nivell tècnic poca cosa veig… Potser Scratch estarà més destinat a plataforma web d’aprenentatge i Gameblox permetrà l’edició i comercialització dels jocs a la plataforma que correspongui: com Game Maker, que té el seu propi mercat. 
 
Això del codi, del pseudocodi i dels videojocs és la canya! Aquí el meu joc dels deures (deixo a sota l’original en anglès):
 
 
 
DESCRIPCIÓ DEL JOC
 
Hola! He fet un joc directament a Gameblox. L’he titulat “Baby Foodie”. Com es veu a la imatge, hi ha un nadó i quatre tipus d’objectes que cauen (hamburgueses, síndries i dos tipus de plàtan. El nadó s’ha de menjar les fruites i evitar les hamburgueses. L’objectiu del joc és arribar a 50 o més punts. 
 
1) La síndria i el plàtan normal et donen 1 punt.
2) El plàtan de Canàries (“ver motitas”) et dóna 5 punts i, a més, fa créixer el nadó.
3) No deixis que el nadó es mengi l’hamburguesa: perdràs i el nadó es posarà a plorar.
 
 
QUÈ FUNCIONA, QUÈ NO; MILLORES
 
Dins del joc (a l’editor, s’entén) es pot trobar els comentaris sobre les coses que no he sabut fer o alguns “bugs” que he trobat. De fet, vull millorar el joc però necessito aprendre més sobre Gameblox per entendre tot el que es pot fer. 
 
Vull, per exemple, que el nadó es mogui amb el ratolí (o el dit en cas de mòbil o tablet) però no sé com mantenir el nadó a les seves coordenades…així que ho he deixat perquè es jugui amb les tecles de les fletxes de direcció (arrow keys). A més, hi ha una hamburguesa que se’m resisteix i no marxa de la pantalla quan ha de fer-ho…
 
El més important és que el joc funciona i n’estic molt orgullosa. Espero que us agradi! Podeu jugar aquí: https://gameblox.org/play/1246/ 
Qualsevol comentari nutritiu serà benvingut :)
 
 
 
ENGLISH VERSION_DESCRIPTION OF THE GAME:
 
Hi! I did a game directly in Gameblox. I called “Baby Foodie”. As you will see in the picture, there’s a baby and four kind of items falling (hamburguers, watermelons and two kinds of banana. You must eat fruits and avoid hamburgers. The goal is to reach 50 points or more.
 
1) Watermelon and simple banana gives you 1 point
2) Special banana (with specks, from Canary Islands) gives you 5 points and make the baby grow up for a while. 
3) Don’t touch the hamburguer: you will loose and the baby will cry. 
 
WHAT WORKS, WHAT NOT; IMPROUVEMENT
 
Inside the game you will find commentaries about things I cannot do or bugs I found. In fact, I want to improuve the game but I need to learn more about Gameblox to understand all the functions can do. 
 
I want for exemple that baby moves with mouse (not with arrow keys…) but I ignore how to keep baby on his X and Y. I want to hide objects when game is over but I couldn’t find the way. It’s set but don’t work…There’s a hamburguer that stays on the screen when must hide…but…It’s there, I don’t know how to take it off. I would like to have more screens and sound for exemple but there’s people working on it…so…I’ll be pacient.
 
The important thing is that the game works and I’m very proud of it.  I hope you like it! :) 
You can play here: https://gameblox.org/play/1246/
Any nutritive commentary will be welcomed :)
 
 
UN APUNT: EL SENTIT DEL JOC
 
Abans de morir m’agradaria saber que cada nadó d’aquest planeta menja, al menys, tres cops al dia…No llencis el menjar, menja adequadament. La fam no és un joc i un no tria néixer a un lloc o a un altre. 
 
Gràcies per jugar.
 
Before I die I would like to know that every baby on this planet eats healthly at least three times per day…Don’t waste food, eat properly. Hunger is not a game and we’re not asked to born in one place or another. 
 
Thanks for playing
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *