21 març

#PerAmorAlHort: de flors i voltors

Diumenge m’assabentava d’una terrible notícia: després de mesos de negociacions i confiats en que tot anava com una seda, una jugada inesperada posa a l’Hortet de La Farga, de nou, en perill. I aquest cop és definitiu!

Sembla que l’Ajuntament “s’ha despistat” (redactant plans d’acció comunitària, potser…) Porto un cabreig… En fi,  que els voltors ataquen de nou i tenim tot l’hort florit: mireu i admireu la flor de la ruca (rúcula) i la del maduixot… Les fotos són de fa dos dies: del diumenge 19 de març del 2017.

A l’hortet hi porto l’orgànic, planto cosetes de temporada, peto la xerrada, fem el vermut, cine a la fresca… M’agrada molt anar a l’hortet i se’m trenca el cor només de pensar que pugui desaparèixer en només 15 dies.

Però si ens han florit els enciams! I ara vindran pèsols! I tal com comentàvem la notícia, diumenge mateix plantàvem uns alls (en plan l’arbre del Luther King però a la santsenca).

“If I knew that tomorrow the world would go to pieces, I would still plant my apple tree.” Martin Luther King

Tenim un julivert que enamora, api per donar i regalar, i els pebrotets picants revifen! Entre tant gegant de ciment, l’hortet és un paradís urbà. I als barris volem flors, no voltors. 

La cosa és urgent: sembla que si l’Ajuntament no actua, ens poden desallotjar en 15 dies. Veïnes, entitats, horterilles en general, ajudeu-nos a salvar l’hortet!

Signeu el manifest

#PerAmorAlHort, gràcies :)

Actualització del 28 de març de 2017: sembla que es pot negociar fins al 21 d’abril. El blog de l’hortet està actualitzat amb l’article de La Directa. Per part meva, he acabat un joc que he fet a contra-rellotge: juga a salvar l’hortet. Rega les verduretes per fer-les créixer mentre el voltor les fa minvar… Si el trobes una mica desesperant, ja hauria de ser això… Desespera per obrir-se (que pesa una mica tota la gràfica…però és tot vector i queda net i polit: valdrà la pena l’espera.

Ara, que el joc també trobo que desespera una mica per la mecànica (que ja he procurat una variable que no et deixar regar més d’una verdura a l’hora… i vas de cul intentant regar-les totes però sempre hi ha algun maleït euro que les toca i les fa minvar. I vinga amunt i avall…)

En fi, aquí els meus bits combatius: aviam si salvem l’hortet!

Fi de l’actualització del 28 de març de 2017

Actualització del 30 de març de 2017:
Quina angoixa l’hortet… i encara no en sé res… A més, m’he adonat que passa alguna cosa estranya al joc: en pantalla gran, si cliques per regar la pastanaga, sembla que regui el calçot… Però si jugues en pantalla minimitzada, rega bé la pastanaga. En fi, que no deu ser cosa meva i he consultat als devs ;)

Per cert, un dels meus alumnes, l’Arnau, em comentava que li hagués agradat que es poguessin “neutralitzar els euros”. I com el que més m’agrada del joc (spoiler) és quan l’horterilla li tira la regadora al voltor i explota, doncs he fet un nou joc on el voltor fa el mateix: cagar euros i fer petites les verduretes, però l’horterilla, enlloc de desesperar-se regant, pot fer créixer les verduretes al mateix temps que es desfoga. En aquesta seqüela, l’horterilla pot:

  1. Tirar la regadora al voltor (i encertar) per fer créixer les verduretes
  2. Protegir les verduretes amb la regadora (que ara neutralitza els euros)
  3. A més, he posat un compte enrere: només tens un minut per recuperar l’hortet!

Aquí els possibles desenllaços: clica sobre la imatge per accedir al nou joc.

Actualització juliol 2019. Al final, vam salvar l’Hortet. Visca!

2 thoughts on “#PerAmorAlHort: de flors i voltors

  1. Hola com va, demà es el segon Scratch meetup, jo no hi podre ser encara pero anirá la meva cosina Raquel Alonso que es educadora de primaria al meu lloc, he volgut acabar la adaptació del L'hortet aquesta tarda per a que la puguesis ensenyar o comentar al meetup. M'ha costat una mica acabarlo per que he agut de gravar tots els sons a casa i despres editarlos seleccionarlos i secuenciarlos al scratch pero a vlagut la pena, magrada molt com eta quedant. https://scratch.mit.edu/projects/158972246/ https://cdn2.scratch.mit.edu/get_image/project/158972246_282x210.png
    • Hola Daniel! Al grup que jo vaig estar ens vam dedicar més a la computació sense ordinadors i a filosofar: ètica, gènere, la A d'STEAM, etc. Aviam si pots venir a la propera trobada i ens ensenyes el joc! Salutacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *