16 des.

Pautes d’estil per a crítiques de cine

Quan estudiava a La Casa del Cine colaborava escrivint crítiques de cine. En català vaig publicar a la desapareguda revista DeCine; i en castellà, a Miradas de Cine i al diari del Festival de Sitges.

Acabo de trobar un document on se’ns pautava a l’hora d’escriure una crítica. Es tracta de les pautes d’estil que em van donar a l’escola per a publicar a Miradas de Cine. M’ho passava molt bé anant a les estrenes. A més, gairebé sempre podia triar alguna cosa que em feia gràcia (menys Babies…què hi farem). De totes les pelis sobre les que vaig escriure, la que potser em va sorprendre més: Destino Oculto (que vaig escriure per Miradas de Cine) i la que em va fer més il·lusió: Westworld (escrita pel Diari del Festival de Sitges).

De Destino Oculto, la part de Blog_DestinoOcultociència-ficció conceptual; de Westworld, tot. És una de les meves pelis de ciència-ficció favorites, l’he vist mooooltes vegades. Per TV3 l’han passat un munt de cops sota el títol Ànimes de Metall, que és una d’aquelles traduccions que fan molta més patxoca que l’original. Com Centauros del Desierto: quina meravella.

Respecte a Westworld, ara es veu que en fan una sèrie de televisió…Hi ha algú que em llegeix el pensament. Es veu que ho condueix el mateix de Black Mirror. Aposta segura, doncs. I és clar, escriure al diari del Festival de Sitges sobre Westworld em va fer una il·lusió tremenda!

Aquí, doncs, les pautes d’estil (del 2011):

Película o tema artículo

Título artículo (recomendable; obligatorio en estrenos)

Texto artículo formateado a Arial 12, interlineado 1.5 y párrafos justificados a ambos lados, sin sangrías ni separaciones entre ellos.

Apartado

Texto…

Subapartado

Texto…

[Reseña corta] Película en negrita, de Nombre Director (País, año).

Texto….

Por James Agee (abril, 1945)

Blog_PautesMiradasDeCine

 Resumen Guía de estilo:

  • [estilo 2] Títulos de películas, series de tv., libros, canciones, discos o cuadros siempre en cursiva. Entre paréntesis información adicional si procede: título original (en cursiva), director/autor, año, país, canal de emisión, editorial, etc.
  • [estilo 3] Las «citas a textos literales de otros autores o a diálogos» aparecerán entre comillas angulares (« »; ALT+0171 teclado numérico y ALT+0187 teclado numérico, respectivamente) sin cursiva.
  • [estilo 3] Referencias en nota al pie o entre paréntesis (Guía de Estilo. mdc, 2009).
  • [estilo 4] Las “declaraciones irán entre comillas inglesas” o dobles (“ ”).
  • [estilo 5] Cualquier término, expresión o vocablo étranger se escribirá en cursiva.
  • [estilo 6] Los énfasis siempre en cursiva, si bien es preferible evitarlos.
  • [formato 1] Tipo de letra: Arial 12. Interlineado de 1.5 líneas
  • [formato 3] Notas al pie se deben insertar con la herramienta de MS / Open Office.
  • [formato 4] Los guiones deberán ser largos (—): combinación teclas ALT+0151(teclado numérico).
  • [extensión] Por defecto, 40-60 líneas para reseñas y 50-120 para artículos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *