11 març

Mudant de protocol…

Mudant de protocol…

11 de març de 2021

Versions d’aquesta entrada

=> gemini://gemlog.gamifi.cat/glog/20210311-mudant-protocol.gmi A Gemini

=> https://www.gamifi.cat/mudant-de-protocol A la Web

Limitacions Web

Un dia vaig tocar el css i em vaig carregar la web… El WordPress és un “mamotreto” que no sé administrar i he descobert que les fonts del tema depenen guguelades que no sé treure… A sobre, escriure un navegador web és una tremenda odissea però, amb tots els respectes, Firefox em sembla una excusa barata de Google per no ser considerada monopolística.

En fi, que crec que serà més satisfactori muntar un server i acomodar-me a Gemini que desesperar-me a la gran Web de les gafamades. Pel que a mi respecta, amb l’excepció de les implementacions fediversals en servidors decents: The Web is dead, long live the Internets!

Etapa Gemini

Al febrer he descobert un nou protocol d’Internet: Gemini. I al final, he après a muntar un servidor amb Agate. Gemini no vol substituir altres protocols, com la Web o Gopher. Simplement, vol crear un espai per persones que volen escriure i/o llegir tranquil·lament. A Gemini no hi ha distraccions, ni es recullen dades per dissenyar publicitats. I a més, és accessible per defecte.

=> gemini://gemini.circumlunar.space/ Pàgina de Gemini a Gemini

=> https://gemini.circumlunar.space/ Pàgina de Gemini a la Web

Total, que he arribat a la conclusió que per canviar aquest món no només cal imaginar-ne d’altres, a més, els podem i els hem de crear. I és per això que, a partir d’ara, publicaré a la meva capsuleta Gemini. I amb el WordPress, doncs ja veure què faig… A la llarga, segurament, passar-lo a un HTML+css casolans. De moment, gràcies a les amigues que em donen suport i fan possible que tant el WP com la càpsula estiguin online.

Reestructura del contingut

Aprofitant la mudança, he pensat en reestructurar el contingut per:

  • projectes
  • elucubracions
  • aprenentatges

Actualment, hi ha publicades 480 entrades i trigaré la tira i mitja per moure totes entrades i retocar els enllaços i altres coses que em vagi trobant…

Versions de Gamifica’t!

I en fi, que no tinc previst escriure gaire més via WordPress… Llegeix-me a Gemini:

=> gemini://gemlog.gamifi.cat/index.gmi càpsula Gamifica’t! a Gemini
=> https://proxy.vulpes.one/gemini/gemlog.gamifi.cat Gamifica’t! a Gemini (via proxy)

Clients Gemini

Per visualitzar el contingut a Gemini, hi ha diversos clients o navegadors, alguns gràfics i altres per terminal. Visita la pàgina oficial del projecte per veure quin s’adequa més a les teves necessitats:

=> gemini://gemini.circumlunar.space/software/ Programari per a Gemini (a Gemini)

=> https://gemini.circumlunar.space/software/ Programari per a Gemini (a la Web)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *