29 set.

#MoocBot: introducció a la programació i robòtica educativa

Avui comença un curs del Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación de Profesorado del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (INTEF) titulat : “Cómo introducir la programación y la robótica en todas las materias”. El hashtag que s’utilitza a Twitter és #MoocBot.

L’objectiu del curs és el fomentar el pensament computacional a l’aula a través de la programació i la robòtica educativa. El curs, que ha estat dissenyat per un equip multidisciplinar, té una durada de 6 setmanes i aporta metodologies actives per tal de conèixer millor la relació de la programació i la robòtica amb altres disciplines: literatura de ciència-ficció, matemàtiques, inclusió social, disseny geomètric, etc. A més, cosa bona, hi ha quatre nivells de participació. Cada setmana es llançarà un repte en comunió amb el nivell de cada participant:

1. NooBot. Per als més neòfits. Les personetes que escoltin per primera vegada el concepte de pensament computacional o algorítmic i se’ls posin els pèls de punta, potser millor que escullin aquest primer nivell iniciàtic. Res de suors fredes! Des del més novell fins al més experimentat hi són benvinguts.

2. BoldBot. Si ets de les personetes valentes que, encara que no en tinguin ni idea, “tiren milles” i almenys ho proven, potser aquest nivell és per a tu.

3. WorkBot. Si ja tens una mica d’experiència en el tema però encara no t’has atrevit a fer el salt professional ni les teves pròpies creacions, aquest nivell és per a tu.

4. ProBot. Si ets professional del tema i dissenyes les teves creacions, aquest serà el bon nivell per a tu.

Com era d’esperar, hi ha badges o insígnies digitals que evidencien competències i es poden exportar a “motxilles de coneixements” com a EducaLab, Mozilla Backpack, i altres plataformes digitals que, evidentment, cada cop són més les que adopten el sistema de badges. En termes de metadata, els badges es presenten com una propososta per a configurar un mapa del coneixement humà mundial. Al curs, els badges s’aniran adquirint a mesura que duen a terme els reptes de cada setmana.

A mes, cada setmana tindrem una xerrada amb profes i professionals: moderarà Pau Nin.

Comencem?

Unitat 1. El meu primer robot

Unitat 2. Somiar amb robots

Unitat 3. Programem amb robots

Unitat 4. Projectem robots en equip

Unitat 5. La robòtica a la teva comunitat educativa

Projectes: CodeClubCat, CodiRob i Tanabot 2016

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *