01 nov.

#MoocBot 5. La robòtica a la teva comunitat educativa

Com apuntava en altres unitats d’aquest curs d’introducció a la robòtica, no sóc profe i no tinc comunitat educativa pròpiament. Tot i així, m’ha agradat molt anar seguint el curs, sobretot per la quantitat d’exemples i materials de referència que proposa. També ha estat molt satisfactori veure com alguns docents s’engresquen amb aquestes coses.

Aquesta serà la darrera setmana del curs i es planteja proposar un projecte de sensibilització per tal d’apropar la robòtica a la nostra comunitat. Com a tasca final, proposo un projecte de sensibilització que ara està en redacció i, amb sort, el podré dur a terme el febrer i el març del 2016. Tracta d’apropar la programació i la robòtica educativa a nenes d’ètnia gitana. L’he titulat: TanaBot 2016.

Seguint en la línia de cada setmana, s’anima als participants a continuar amb l’aprenentatge i proposar un pla de sensibilització. Jo segueixo amb l’animació en plan Spaguetti Western del projecte sobre diftongs i hiats: mAtOnEs i sIUx. En parlo a #MoocBot 3. Fruit d’una col·laboració col·lateral intentarem montar una historieta amb Scratch per entendre els principis bàsics de la formació de diftons i hiats en castellà. De moment només he fet la presentació dels personatges. Després es trobaràn i faran diftons i hiats :)

Com a lectures i enllaços, aquesta setmana es recomana:

  • Espai col·laborativo en el que els professors, inspirats per la figura de Verne, es mobilitzen per apropar la robòtica a tothom.
  • Blog de profes de diferents centres educatius, nivells curriculars i assignatures que, juntament amb empreses i organitzacions sense ànim de lucre, comparteixen materials d’interès.
  • Iniciatives en xarxa sobre robòtica:

#8MRobótico#yosoyrobot#eRobots#pRobots#cervanbot#peralejobot y #ROGO15.

Aquí la màquina imaginada per Shigeru Komatsuzaki als anys 50. En un futur, si els nens no encerten la resposta correcta, ve un robot i et dóna un calvot ;) Tot i que és divertidíssim (pobre crio) sembla que la cosa, afortunadament, no va per aquí.

Com a propostes internacionals,  des de #MoocBot es recomana:

Trobada virtual del 27 d’octubre:


Segueix a CodeClubCat, CodiRob i TanaBot 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *