30 abr.

L’alfabet en esperanto

Estic aprenent esperanto i m’he creat un alfabet! :) Jes, amikoj kaj amikinoj geamikoj, mi povas skrivas skribi la mallonga “entrada al blog (post)” artikolo al blogo (ma-o-meno) :)

Que vull dir que “sí, amics i amigues, puc escriure una entrada curta al blog”.  No controlo gens però m’hal·lucina molt la cosa. I en fi, que estic de pràctiques. De moment he creat un petit projecte amb un alfabet. L’àudio l’he tret del yutuf, d’un compi esperantista de Pakistan, crec que és… L’he retallat amb l’VLC.

Aquesta és la bandera de l’esperanto. Clica-la per accedir al projecte de l’alfabet! Evidentment, és un projecte programat amb Snap! ;)

Si us mola el tema: té un bloc especial de label que m’agrada molt. També fa servir una variable amb una llista i un for i block, a més d’un parell de condicionals. Un és un nyap, que ja es veu, però no sabia com aturar la cosa: com li he dit que vagi tirant avall… I amb un repeteix fins no me’n sortia. En fi, que funciona prou bé així i estic orgullosa del meu petit projectet. :)

Però l’estic liant més grossa, hehe, tot reciclant un projecte de frases del Beauty and Joy of Computing: enlloc d’anglès, estic generant frases random en esperanto.

I no sé si surten bé… Com es deu dir “és correcte aquesta frase en esperanto?”. Alguna cosa com “Ĉu estas korekta tiun frazon en esperanton?”.

En fi, que no sé ben bé què fer amb les frases. He pensat que potser creo alguns botons per generar frases en plural i singular o en temps verbals diferents. Encara no sé ben bé què en faré però m’agrada molt fer ciències i lletres al mateix temps.

Ah! i m’he posat els blocs en esperanto, que també estan traduïts! Immersió total!

Se suposa que la frase “la nova lernanto skribas malriĉe en la bela papero” vol dir alguna cosa així com “el nou aprenent escriu pobrement en el bell paper”.  Mira, un precari! hehe

Per cert, m’ha agradat molt el compte de Twitter de Lumo_Esperanto (i no mola que hi hagi TW i YT pel mig però a tot no puc estar. Aparco el software lliure un momentet, hehe). A més dels vídeos, mola la seva descripció i m’apunto: “Korektu min. Mi volas koni Esperantistojn kaj praktiki Esperanton.” (Corregiu-me. Vull conèixer esperantistes i practicar l’esperanto).

Mi ŝatas tre la esperanton! (o com es digui “m’agrada molt l’esperanto!”).

Actualització 30 d’abril del 2017: ara resulta que no se m’obra el projecte i no sé si sóc jo o què però ni el puc obrir des de l’editor ni des de l’enllaç. Ves no sigui perquè els blocs estaven en esperanto… Amb la d’hores que li vaig posar i ara no ho veig. Perquè, a més, em vaig passar tota la nit creant un altre projecte que generava frases a l’atzar i, ara, sincerament, no em veig amb cor de refer-lo. Una de freda i una de calenta… Li he demanat a un dels artífex de l’invent (en Jens @moenig) aviam si el pot obrir. I si no, aviam si em sap dir què passa i, sobretot, com recupero els projectes…

1h més tard… Aviam que he provat de salvar un projecte amb la frase simple (subtantiu+verb). No em veig en cor de recuperar adjectius, adverbis, preposicions, pronoms, etc. Però res, tampoc s’obre clicant el link… I ara el tinc jo en pantalla a l’editor, que l’acabo de compartir… En fi, aquí no arribo… Almenys he salvat la frase simple, que tot i que no es vegi en públic, la tinc al pc a més del cloud…

1h més tard… Sóc tossuda… Aviam si el nou frazo simpla xuta… Uff, doncs sí, almenys mira, tenim les frases simples en mode random :) Una de freda i una de calenta…

30min més tard… Uff, en Jens m’ha salvat el projecte. (You’re my hero!). Ara vaig a comprovar que el veig… Nou “alfabeto esperanto” salvat pel Jens. Diu que era un bug. Fi de l’actualització 30 d’abril del 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *