19 set.

Jugant i creant jocs a Cerebriti

Cerebriti és una pàgina que m’encanta! I sóc bona comercial perquè les dues persones amb qui he parlat sobre la pàgina, ja estan registrades i no només juguen, també creen jocs. 

Celebriti és una pàgina on pots jugar i crear jocs de diferent temàtica i morfologia. N’hi ha de literatura, cinema, mates, art, tecnologia, idiomes, oci i molts temes i subtemes més que s’aniran catalogant mica en mica. Fa uns dies vaig veure com una usuaria demanava estratificar els jocs de literatura. Sembla que l’idioma no suposa un problema, ja que hi ha un usuari, en Xose Luis, que fa molts dels jocs en gallec. Alguna cosa en euskera hi ha també però la majoria dels jocs -a excepció dels jocs d’idiomes- són en espanyol. 

 

 

També es pot triar per morfologia: estil preguntes (quiz), unir imatge i text,  ordenar per rànquing i fins a un total de 10 tipologies. La gràcia de la pàgina és que tu guanyes punts quan jugues però també quan algú juga a un joc que tu has creat. I la idea és bona perquè uns es nutreixen als altres. I aquí es confirma que tots som ignorants però ignorem coses diferents. Si jo sé sobre un tema, el puc arribar a trobar fàcil ; si no, no. Però “fàcil” o “difícil” són conceptes molt subjectius….Depenen del que jo sé. I què sé jo? Poca cosa, la veritat…Però he creat 11 jocs. Sobre cine, escultura, literatura, gastronomia, pintura i mitologia.

No cal registrar-se per jugar però si estàs registrat, vas acumulant els punts. I crear els jocs és molt fàcil i ajuda a fer memòriaCom a exemples en deixaré quatre que he creat: un de molt fàcil, un de nivell mitjà, un altre difícil i un que resulta que jo trobo fàcil i la resta no. Em comenten que dono poc temps per encertar les respostes i que “clar, has posat fotos de quan eren joves i costa reconèixer-els”. 

El joc que jo considero “molt fàcil” és sobre planos de cine mítics. Només tens un minut però només n’hi ha 8 i jo crec que la majoria hem vist aquestes pelis o, almenys, una es distingible de l’altra encara que només sigui pel títol; el segon, el de nivell mitjà és sobre escultures femenines de tots els temps. Si sou mínimament sensibles a la història de l’art, de ben segur que sabreu qui són aquestes belleses; com a díficil, poso el de les pel·lícules de Lubitsch. Recomanat per a amants del cinema (es poden fer fins a 4 errades). El que jo trobo fàcil i no sembla ser-ho tant és el directors de cinema. Sí, he posat poc temps i fotos de jove, però no pensava que seria problemàtic…El vols provar a fer? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *