02 abr.

Joc de sumes amb Snap!

Programamos va fer un joc de sumes que em va agradar molt: he canviat el pingüí per un horterilla i he afegit un tractor i una granja ;)

M’agraden molt els projectes de Programamos: en saben molt i fan una gran feina de divulgació de la programació com a eina educativa, creació de materials didàctics… Al seu blog podem trobar un munt de videotutorials que expliquen molt rebé com fer diversos projectes amb Scratch.

Me n’agraden molts i encara m’agrada més adaptar-los! Aquí en va un: “trabajando las matemáticas con Scratch”. Jo l’he fet amb Snap! i li he afegit una mica d’storytelling, hehe. L’horterilla s’ha quedat sense benzina i no pot arribar a la seva granja. Si es responen bé les sumes, el fem avançar amb el tractor cap a la granja; si es responen malament, es retrocedeix (he estat benevolent i faig retrocedir menys del que avança).

joc de sumes

La idea del joc és un aiguabarreig: d’una banda, el projecte original de Programamos; i de l’altra, d’uns alumnes que em comentaven un joc sobre un cotxet que avançava i retrocedia en un joc de multiplicacions. I com jo de cotxes ja en veig massa, he pensat posar un tractor. Així reciclo “l’horterilla” que havia fet pels jocs de l’hortet.

En un dels coles on faig programació i robòtica educatives, vaig comentar-els-hi als alumnes si volien fer un joc per a nens i nenes de cursos inferiors. Ells aprenen a programar un joc i altres alumnes es diverteixen jugant-hi. A més, amb altres classes, podem programar un cotxet en wedo perquè es mogui en un escenari real ;)

Per cert, el bloc “label of size”, de moment, no existeix a Scratch. El vam comentar amb els profes de secundària al ScratchEd Meetup. És un bloc avançat que no apareix per defecte. Per aconseguir-lo, hem d’anar a la icona de l’arxiu del menú i clicar a “importar eines”.

Clica la imatge per accedir al joc: a dins del joc hi ha tots els crèdits (a l’escenari). Minimitza la pantalla per veure els blocs i comentaris!

Actualització del 3 d’abril de 2017:  no tinc el dia (o jo o Internet o el servidor o Snap!, que alguna cosa falla i no puc obrir el projecte). I no arriba a dues megues! Quan publiqui el següent, no sé què passarà…perquè pesa 4Mb… En fi, que m’agradaria obrir-lo per actualitzar-lo i posar-li la cançoneta de la granja. Fi de l’actualització del 3 d’abril de 2017.

 

One thought on “Joc de sumes amb Snap!

  1. el Joc de L'hort ja el vaig remixar y adaptar a SCRATCH el dia del meetup el vaig pujar a la web, diguem que et sembla la nova versió. https://scratch.mit.edu/projects/158972246/ aquest joc de sumes esta molt mullor que el del pinguï, pero jo li afegiria una mica de animacio i de so. ;)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *