22 gen.

Joc de memòria: escultures de la plaça de Catalunya

Aquest joc el vaig fer amb Scratch reciclant el codi del joc que havia fet anteriorment un altre usuari. Si hi ha una cosa que m’agrada d’Scratch és justament el fet que es pugui reciclar codi. S’aprèn imitant, com tots sabem.

I jo encara no tinc el coneixement per programar un joc així. Però miro el codi, canvio els ítems i, mica en mica, em faig el joc al meu gust. Segueixo sense saber programar però, mica en mica, sempre vas aprenent alguna cosa.

Blog_PatrijocMemoryCollage2Per a qui en sàpiga i faci les seves pròpies programacions, l’equip de Programamos, que a més fa poquet (febrer 2015) va engegar una comunitat oberta, ha dissenyat una eina que es diu Dr. Scratch. Permet fer un anàlisi del codi generat i veure la maduresa del pensament lògic, si hi ha codi mort, etc. Encara no l’he provat però segur que deu ser una bona eina.

Per cert, es diu que el joc de memòria és difícil i jo crec que sé perquè: és qüestió de matisos. En general, a tothom li deu semblar que les escultures s’assemblen molt perquè són totes en bronze i despisten. Qui les coneix, de ben segur que troba el joc molt més fàcil. Tot i que no tinc molt de temps m’agradaria crear-ne algun més. Jo en dic Patrijocs, jocs de patrimoni.

Aprofitant el contingut del meu llibre sobre iconografia escultòrica i espai urbà vaig fer aquest joc. Diuen que el contingut és el rei (content is king) i ara entenc què volen dir. Costa molt buscar, comparar, endreçar, discernir, impregnar-se i, finalment, crear contingut. I no costa molt per l’esforç de comprensió, costa per la dedicació: simplement t’ha d’agradar molt.  Ara, un cop ho tens en pots fer el que vulguis.

ruta 0. mosaic cat

És per això que dic que és un projecte transmèdia però no ho he decidit jo, les coses van com van i els continguts, el fons, s’adapta a les formes. A més del joc de memòria, he fet un parell de rutes per a dispositius mòbils per a TuristIQ: El conjunt escultòric de la plaça de Catalunya i Un passeig pel Port Vell: de Drassanes a la Ciutadella.

La de la plaça de Catalunya es va posar d’exemple al UOCMeet del passat desembre.

D’altra banda, amb Educaplay també vaig fer alguns jocs relacionats amb el capítol de la plaça de Catalunya. De la plaça també he fet una cronologia de la seva construcció ;)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *