30 set.

Introducció al Curs de pensament computacional a l’escola

Al març de 2015, la Universitat del País Basc presentava la primera edició del MOOC “Curso Pensamiento Computacional en la escuela”. Aquest setembre, a més del #MoocBot de l’INTEF, arrenca la segona edició del curs i la plataforma que l’allotja és MiríadaX. I per a qui tingui interès en formar-se on-line, al novembre també comença un curs d’Scratch per la UOC en castellà. Scratch està “on fire”!

En aquest curs es fa una introducció al pensament computacional, presentant els conceptes principals i la seva aplicació al nostre entorn quotidià. A més, s’implementaran aquests conceptes en l’entorn de programació d’Scratch.

Al finalitzar el curs, serem capaços d’identificar problemes en termes computacionals i d’aplicar tècniques per resoldre’ls. A més, haurem creat els nostres primers programes: objectes que interaccionen entre sí, control i cibernètica, i simulació de sistemes de ciències de la vida. Som-hi!

ESTRUCTURA DEL CURS

El curs consta de 5 mòduls setmanals basats en videotutorials, autotest, activitats Scratch, test i projectes Scratch corregits per parells (p2p=Peer to Peer, d’igual a igual).

Mòdul1. Presentació del curs

Mòdul2. Llenguatge i entorn de programació (projecte: Pong 1 jugador)

Mòdul3. Programació: conceptes  i mètodes (projecte: Pong 2 jugadors)

Mòdul4. Control automàtic i cibernètica (projecte: 2 coches automatitzats en una pista)

Mòdul5. Ciències de la vida (projecte: reproducció de papallones)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *