08 ag.

Ice Age 2 i el canvi climàtic

Al juny del 2013 vaig fer un pilot per unes activitats al Museu del Gas de Sabadell. Es tractava de relacionar el cinema amb les energies. Per fer el pilot vaig proposar Ice Age 2: el desglaç. Va agradar molt i vam decidir fer un cicle sencer amb quatre pel·lícules. El cicle es va dur a terme a l’octubre del 2013.

Ice age i canvi climàtic. Fitxa

SINOPSI

Als nostres amics de la pel·lícula els tocarà viure l’última era del desglaç coneguda, que va finalitzar fa 13 000 anys. En Mani el mamut i els seus amics han de marxar de la vall on viuen perquè, quan es trenqui la glacera, la vall quedarà inundada i corren molt perill.

El desgel dels pols és la pedra angular del canvi climàtic i, des de la revolució industrial, el gel dels pols s’està fonent més ràpid del que la natura dicta. A les activitats que us proposarem al final de la pel·lícula, descobrirem què són els pols, per què són tant importants i quina part de responsabilitat tenim cadascun de nosaltres en l’acceleració del canvi climàtic.

A cada projecció es feia una petita contextualització: es parlava de l’argument de la pel·lícula en relació a les energies. Després de projectar la pel·lícula, es donava als infants unes activitats en paper que es podien endur a casa. Un contingut era per a nens de 4 a 7 anys i l’altre per a 8 a 12 anys. Els jocs eren diferents en cada cas.

Aquí, en groc, la introducció per a la pel·lícula que vaig posar a Barrabum. El contingut va ser supervisat per experts del museu.

Ice Age i el canvi climàtic. Sinopsi

Aquí el pilot per edat:

Contingut de 4 a 7 anys

Contingut de 8 a 12 anys

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *