Altres eines per aprendre a programar

aprenent CODI I PSEUDOCODI

Khan Academy gamificat

Image HTML map generator

A la Khan Academy pots trobar un bon grapat de cursos gratuïts i online. A més, m’encanta que siguin “self-paced”, és a dir, que els pots anar fent al teu ritme, no com els MOOCs

Jo n’he acabat dos: un de mates elementals, que falta em feia una mica d’agilitat i un altre per l’Hora del codi. En tinc un a mitges d’introducció a Java Script a través de dibuixos i animacions. Xulíssim! Però el vaig fent xino-xano.

Si cliques els enllaços de la imatge podràs fer una ullada als cursos i apuntar-t’hi si et ve de gust. Clica la capçalera de la imatge per accedir totes les xuminadetes que he anat fent arrel del curs ;) Clica aquí per veure els meus dibuixets amb JS :)

 

Code Academy gamificat

DeCodi_CodeAcademy

Quan he començat a usar WordPress ha sigut inevitable trastejar l’HTML. No és codi, és un llenguatge per a la web però és molt útil, trobo. Resulta que si saps HTML, CSS i Java Script pots programar cosetes interactives en HTML5.

Deixo doncs també aquí un curs d’HTML i CSS de Code Academy. Aquest curs també el pots fer al teu ritme, és gratuït i està en castellà. Està tan ben fet com el de la Khan i convida a avançar!

D’altra banda, a la Code Academy pots trobar cursos del mateix estil sobre Java Script, Ruby, JQuery, PHP, Python, AngularJS…

Fins i tot, hi ha uns minicursets introductoris de 30 minuts que tenen molt bona pinta!

Ideal novells ;)

 

Code Org gamificat

DeCodi_CodeOrg

Code.org és una organització d’Estats Units que pretén l’alfabetització digital a través de la programació. La iniciativa, que cada any creix en nombre de participants exponencialment, proposa una sèrie d’eines per tal d’introduir als més petits al món de la programació.

Pots fer una hora de codi per provar i si t’agrada, pots fer un curset d’unes 25 hores al teu ritme. Està més enfocat a infants però és que jo no he acabat mai de créixer del tot…

La programació es realitza en “blocs” de codi preprogramat, és a dir, que no es toca el codi directament com als cursos de la Khan o de Code Academy. Scratch, App Inventor 2, Blockly, Gameblox…Totes aquestes eines fan servir aquestes entorns de pseudoprogramació que diverteixen els més petits mentre desenvolupen múltiples competències.

 

Code Org gamificat

DeCodi_Mozilla Webmaker

Webmaker és un conjunt d’eines per a la web: Les ulleres de raigs X són per xafardejar el codi d’altres webs. També trobem Thimble que combina HTML i CSS amb Java Script per fer animacions de text, per exemple, en HTML5. Jo he fet un poema interactiu!. Popcorn permet fer els teus vídeos des del web. Agafes fragments de vídeo o fotos d’altres llocs i pots fer-te el teu Frankenstein :) Per últim, Appmaker, l’última eina fins al moment (abril 2015).

Es tracta d’un Framework o aplicació WYSWYG (What You See What You Got, el que veus, tens), és a dir, un editor on tu arrossegues ítems per a configurar el teu maniquí, en aquest cas, d’aplicació mòbil ;) En dic maniquí perquè l’aplicació que generes és com un maniquí que després pot vestir algú altre. Les aplicacions són remixables com a App Inventor 2 però són infinitament més fàcils de compartir.

 

Imatge decine gamificat
Imatge delletres gamificat
Imatge depasseig gamificat