03 març

Contes i dibuixos de Pere Calders

Volia crear un conte amb Snap! i no acabava de veure això de posar-ne un clàssic, en plan Caputxeta… Sóc molt fan dels contes, especialment d’en Calders, així que només m’ha calgut trobar-ne alguns de ben curtets. I com m’animo i m’animo, he afegit també alguns dibuixos d’aquest meravellós autor. :)

A això del realisme màgic jo en dic costumisme surrealista ;) En fi, que mola molt en Calders i les seves escenes de costums fantàstiques. Heu vist Miracolo a Milano? Doncs, va per aquí la cosa. Es compara a Calders amb Cortàzar i Borges, ara, jo he llegit molt més a Calders. I de llarg! :)

M’he passat dues nits senceres per muntar aquesta merdeta: és un projecte que conté 4 contes curts (tres frases) i 4 explicacions amb dibuixos de Calders (dues o tres frases). I en fi, que tot va començar amb un bloc per crear un conte… I coses de l’abstracció, em vaig dir: “Calla!, que pots fer un recull!”… I un cop tenia els contes, vaig pensar: “Osti!, és que els dibuixets d’en Calders també són molt xulos!”. I els he recollit també ;)

Total: hores i hores de disseny i programació per un projectet de tres minuts que ens apropa a la vida i obra del magnífic autor de cantera catalana, Pere Calders: a qui he tingut el plaer de ressuscitar en aquest projecte. I de jove, hehe, que devia ser tot un personatge ;)

Aquí el deixo:  “Contes i dibuixos de Pere Calders”. A dins del projecte estan tots els crèdits: si tinc temps, els detallo aquí.

Actualització del 12 de març de 2017: vinga, que poso els crèdits!

CRÈDITS

Disseny d’en Pere:

Contes:

  • Els contes de “Nota biogràfica”, “Copyright” i “El fill de Venus” pertanyen al recull Invasió Subtil i altres contes. Jo tinc la 24ena edició de la col·lecció Cangur, d’Edicions 62, que data del maig del 1988. El vaig comprar per 640 pessetes :) La primera edició d’Invasió Subtil i altres contes aparegué a la col·lecció «Antologia Catalana» el 1978. Aquest recull fou guardonat amb la Lletra d’Or de 1979.
  • El conte de “Meteorologia aplicada” pertany al recull De teves a meves, de 1984. Jo tinc l’edició de l’Editorial Laia, que em va regalar una compi de la uni l’any 1999. M’agrada molt el subtítol del llibre: “32 contes que acaben més o menys bé”. La dedicatòria del llibre diu: “Espero que al llarg de la teva vida tot et vagi bé perquè una tia com tu s’ho mereix. I, si us plau, no canviïs mai perquè… ets collonuda!!“. Pilar

Disseny dels contes:

Dibuixos:

Música:

  • Primavera“, de Les quatres estacions. Vivaldi
  • Orinoco Flow“, d’Enya. Interpretada per la Orkester Mandolina Ljubljana. Dirigida per Andrej Zupan

Efectes de so:

Software de disseny i programació (Programari lliure):

  • Disseny: Inkscape, GIMP
  • Edició de so: VLC
  • Edició de vídeo: PiTiVi (versió antiga que hi havia al repositori de Debian)
  • Programació: Snap!

Fi de l’actualització del 12 de març de 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *