12 des.

Computació a classe 5 – Introducing Scratch (Lesson Plan)

A l’últim mòdul del curs se’ns anima a participar a l’Hora del Codi (#HourOfCode), una iniciativa global que fomenta l’aprenentatge de la programació. Haurem de crear la nostra pròpia hora del codi.

No deu ser casualitat que, l’última setmana del curs, coincideixi amb l’Hora del Codi. I em sembla bé. Ara, la nostra “Lesson Plan” l’hem de crear impepinablement amb “Learning Designer”…Deuen estar “de tester”…Tal com arrenca el vídeo “de mostra”, la professora mostra el software que ha fet servir per dur a terme la seva lliçó. Aquí deixo la captura.

EuSchool_lesson_plan_software

Em pregunto si Learning Designer és software lliure o propietari…Sembla que el desenvolupen diverses universitats en comunió amb el professorat…Però ignoro quina llicència té. M’agrada saber quin tipus de software faig servir i crec que s’hauria d’indicar de forma molt visual. Cada cop que un curs em recomana un software ha de ser per alguna cosa, no? Però ningú explica per què aquest i no un altre…i em passo una hora buscant…

SOFTWARE

“És gratis!, registra’t!” I després no saps on paren les teves dades… i les venen al millor postor… Algun dia podré tenir control de la meva vida digital? I sento “EL SISTEMA” que em respon: “Avui no, torni vostè demà…”

Dropbox, que proposa la professora per sincronitzar arxius, n’és un exemple. És software propietari però té gratis 2Gb i la fem servir…O tota la saga Google…que no vegis l’imperi de les dades…La cosa és que podria ser que, en breu, les empreses no els puguin fer servir…Ni Dropbox, ni Google ni Twitter ni Facebook…Això d’enviar dades d’usuaris espanyols a empreses dels Estats Units es veu que ja no es pot fer…

Coses de tractats que, els usuaris “de a pie” no controlem en absolut. (I ja no parlem del TTIP). El que jo em pregunto si només afecta a empreses…I les institucions? Els coles? I els centres cívics i biblioteques? Si ja porten piratejant Windows des de que existeix…Total…que provaré Learning Designer per finalitzar el curs…Deu ser el preu que haig de pagar per finalitzar-lo…Quant de ser traduït en pessetes?

Lesson_plan_image

LESSON PLAN …

Resulta que sí, que estan en fase beta de l’eina i l’he hagut de fer dos cops la Lesson Plan perquè no m’havia guardat els canvis…En fi…Que almenys està prou bé encara que no es poden penjar documents (de moment) i que no n’hagi tret l’entrallat de si era privatiu o no.

Aquí deixo la meva Lesson Plan per al curs titulada “Introducing Scratch: My First Project”. És en anglès però la traduiré al català tan aviat com pugui :)

I apa, ara a avaluar altres Lesson Plans i curs acabat.

Fi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *