24 juny

Com fer volar un personatge

Quan vaig començar a aprendre a programar amb blocs de colors m’agradava trobar petits projectes d’exemple. Amb pocs blocs (i dels facilets). És per això que la idea del repte dels 10 blocs em sembla genial.

Se m’ocorre, doncs, aprofitar les Snap!Cards per crear els Snappets (de Snap + Snippets). Un snippet és un trosset de codi reutilitzable. I així, si creo projectets de 10 o menys blocs diferents, es poden fàcilment reutilitzar.

Una cosa que m’agrada molt és “fer volar un personatge”. Ho poso entre cometes perquè (spoiler al canto) el personatge, en realitat no vola… De fet, el personatge de la bruixeta està quiet, però com es mouen els altres objectes (núvol i caseta en aquest cas) sembla que voli. Quines coses, oi?

Ingredients: 3 objectes, 1 escenari i 8 blocs. El primer objecte és la bruixeta, que només té un vestit; el segon objecte és el núvol, que té dos vestits; i el tercer, la caseta, que té quatre vestits. L’escenari té un fons blau. Farem servir un total de 8 blocs diferents, tres de la categoria de control (grocs); tres de la categoria d’aparença (liles); i dos de la categoria de moviment (blau fosc).

Recepta per la bruixeta: 2 blocs. Quan es clica la bandera verda, el personatge va a un punt determinat de la pantalla

Recepta pel núvol: 5 blocs. Quan es clica la bandera verda, aquest personatge fa 3 coses en ordre tota l’estona: 1) Va a una posició determinada de la pantalla; 2) Llisca d’una punta a l’altra de la pantalla; 3) Canvia al següent vestit

Recepta per la caseta: 8 blocs. Quan es clica la bandera verda, aquest personatge fa 6 coses en ordre tota l’estona: 1) S’amaga; 2) S’espera un segon; 3) Va a una posició determinada de la pantalla; 4) Es mostra; 5) Llisca d’una punta a l’altra de la pantalla; 6) Canvia al següent vestit

Si tot just acabes de començar a programar, prova de practicar amb les Snap!Cards. Per aquest projecte del vol animat et seran útils tres cartes d’aparença (la 02. Amaga; la 03. Vestits; la 09. Anima automàticament) i dos de moviment (la 15. Vés a posició concreta; i la 16. Llisca).

Apali! A volar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *