20 set.

Carmen’s Frame Game

Un joc cinematogràfic en homenatge a Truffaut, Buñuel i altres directors que li vaig fer al meu amic Josep :) Aquí crec que em vaig inventar una mecànica de joc infinita: “les matrioskes electròniques” ;)

Per saber el password d’un compte d’email tens que endevinar el títol d’una pel·lícula. Endevines, obres el mail i dins hi ha un altre joc per resoldre i un altre compte d’email…I així successivament…

Vaig descobrir la peli de La nuit américaine gràcies a una classe a l’escola de crítica. A través de l’escena inicial de la pel·lícula se’ns anava explicant tots els oficis del cinema. Era una mena de joc…tipus el “Busco a Wally”. Va ser molt divertit, vaig aprendre i em vaig enamorar de Truffaut. El vídeo guanya si saps francès ;) He fet un joc audiovisual entre la lletra de la Piaf i la imatge.

Descripció del clip:

I want to play a game…
Jigsaw

La canción, Carmen’s Story, es de Edith Piaf, de 1962. Es un homenaje a la ópera Carmen, de Bizet, que se estrenó en Paris en 1875 y fue un rotundo fracaso. Hoy día es una de las óperas más conocidas, interpretadas y versionadas del mundo.

Carmen narra la historia de un triángulo amoroso con “femme fatale” de por en medio. Piaf da un giro a la historia y, en su canción, la vivifica cinematográficamente.

“Aunque pueda parecer una paradoja (y las paradojas siempre son peligrosas), no por eso es menos cierto que la vida imita al arte mucho más de lo que el arte imita a la vida”, dice Oscar Wilde.

Y es así como Piaf canta sobre un rodaje de una película que versiona la ópera y de como los actores, entretejiendo sentimientos más allá de la ficción, acaban transfigurándose, en la vida real, en los protagonistas de la tragedia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *