07 ag.

Barrabum: jocs culturals

Al 2013 vaig agafar el domini Barrabum.com i en volia fer una web amb One.com. Proporcionaven un editor WYSWYG (What You See What You Get), és a dir, que no necessites saber HTML per editar sinó que és intuïtiu i vas arrossegant allò que t’interesssa.

La cosa és que després vaig començar el blog de gamifi.cat amb Blogger i, al comprar el domini gamifi.cat, vaig demanar si podia posar gamifi.cat enlloc de Barrabum. Res, no es podia. Total, que deixaré perdre el domini i avall.

Blog_BarrabumInici

Però hi tenia moltes coses penjades en aquella web que mai va ser ni serà. M’hi vaig passar moltes nits i ho havia canviat un milió de vegades. Massa hores per deixar-ho perdre. Així que un dia em vaig passar una bona estona fent captures de pantalla d’allò que havia dissenyat i que tant m’agradava: la digitalització de les activitats que havia fet pel Museu del Gas. 

Vaig proposar un cicle de cinema familiar i vam fer una primera prova amb: Ice Age 2, el desglaç. Com va agradar molt, vam fer un cicle sencer: quatre pel·lícules relacionades amb el món de les energies. A cada projecció, es donava als infants uns tríptics xulíssims. El contingut estava adaptat per a nens i nenes de 4 a 7 anys i per a 8 a 12 anys, és a dir, que cada contingut va ser tractat diferentment. Les activitats, doncs, són diferents també per a cada edat.

Blog_CicleMuseu

Vaig comentar al Museu de digitalitzar-ho però a tant no van arribar, així que ho vaig fer jo a la meva manera. Els jocs estan fets amb Educaplay, que és la primera eina interactiva per fer jocs que vaig trobar. Està dissenyada per a educadors i funciona molt bé, trobo. A més, està en molts idiomes i van afegint opcions.

Ara bé, dóna més llibertat concebre activitats amb Scratch, per exemple. Tot i que l’esforç per a aprendre l’eina és també una mica més gran.

Blog_PelisEnFamiliaAquí un índex del contingut que aniré actualitzant. De moment, el pilot :)

Pilot: Ice Age 2 i el canvi climàtic

Dinosaurs i les energies fòssils

Monsters Inc. i les energies renovables

Robots i la revolució energètica

Wall-E i l’estalvi energètic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *