2014

TU a TU, un projecte
per a construir un nosaltres

App2014
AppRutesGamificades

Col·laborant amb TuristIQ  vaig adaptar el contingut que havia escrit pel capítol sobre la història de la urbanització de la plaça més emblèmatica i menys observada de la ciutat comtal. El títol que més m’agrada per aquest capítol és: “Plaça de Catalunya, història d’una agonia”.

A l’aplicació de turístic, però, el títol de la ruta és “El conjunt escultòric de la plaça de Catalunya” perquè es tracta el contingut des de les aventures i desventures de les escultures de la plaça. Amb turístic també he fet una altra ruta titulada: “Un passeig pel Port Vell: de Drassanes a la Ciutadella”. Aquesta ruta, però, no té assignada ni badges ni puntuació ni feedback.

Què hi trobaràs? 

Dues rutes anecdòtiques i gamificades sobre història i monuments de Barcelona. A cada punt d’interès (POI), després de la lectura del text, es proposa un petit joc de preguntes amb tres possibles respostes. Cada encert dóna punts i al final del joc s’obté la puntuació final, que pot ser compartida a les xarxes socials.

L’aplicació TuristIQ és gratuïta per a Iphone i Android.

També hi ha un software per editar les rutes, crear jocs de pistes afegint imatges i geolocalitzant els POI al teu gust. Si vols editar les teves pròpies rutes, parla amb en Carlos.

Clica aquest botó per a descarregar l’aplicació des de TuristIQ.

Clica aquest botó per a veure el vídeo del joc de pistes que va fer l’agència de viatges Baraka.

Clica aquest botó per anar al hashtag de la trobada UOC on es va presentar l’app.

App2014
IconPatrijocs

M’agrada anomenar Patrijocs  als minijocs que faig sobre patrimoni. Amb Scratch vaig reciclar el codi del joc d’un altre usuari i em vaig fer el meu propi patrijoc de memòria amb 12 de les escultures de la plaça de Catalunya.

Sempre m’ha agradat crear jocs i, com en tot, un fa el que pot amb les eines que coneix. Després d’anys de llapis i cartolines he passat a Scratch i App Inventor2, a Gameblox…Mica en mica vaig provant eines que permeten crear jocs i aplicacions sense saber programar ;) 

Scratch és una eina que està destinada al desenvolupament del pensament computacional en infants i és una eina desenvolupada avui pel MIT però creada per Google. Només és per entorn web i hi ha Scratch Jr. (a partir de 3/4 anys) i Scratch (a partir de 7/8 anys).

Per a fer jocs en entorn mòbil el MIT té App Inventor 2, que serveix per a fer aplicacions mòbils. Tot el codi d’aquestes eines està alliberat :)

Clica aquest botó per anar a la pàgina d’Scratch i començar a crear.

Clica aquest botó per a reciclar aquest joc amb les imatges que tu vulguis.

Clica aquest botó per a saber més sobre Scratch en català.

Projectes del 2011 Projectes del 2012 Projectes del 2013 Projectes del 2014 Projectes del 2015 Projectes del 2016