26 Set

“Gamification Gurus”: Pioners de la gamificació

A principis del mes de setembre, el web de rànquings online Leaderboarded va penjar un rànquing amb els 40 gurus de la gamificació. En sel·leccionaré els 10 primers fent un compte enrere:

 
10 TOBY BERESFORD 
És un empresari anglès de software web professional que s’ha especialitzat en  la gamificació i els mitjans socials. Ha treballat amb grans companyies com Facebook o Google. Es pot visualitzar el seu perfil complet al Linkedin. Toby Beresford és el fundador de la Confederació Internacional de Gamificació, Gamfed. Ha estat co-organitzador del gsummitX Gamification NY que es va dur a terme al setambé el fundador de Leaderboarded, des d’on ha gamificat els gurús de la gamificació amb aquest rànquing. Aquí explica el projecte:


 

9
HORST STRECK 

És un empresari holandès expert en jocs que des del 2012 es dedica a la gamificació. El seu nickname és “Gamifier”. Al 2001, juntament amb dos socis més, va crear l’empresa I Sioux Media Productions però la pàgina no està operativa. Al 2004 va desenvolupar la plataforma de jocs Zigiz que va vendre un parell d’anys després. Des del 2012 treballa com a CEO (Chief Executive Officer) per Youdagames. En aquest vídeo, l’empresari i gamificador parlant sobre Youdagames. 


8
 CARTER LUSHER 

És un analista en cap, estratega i conferenciant. Treballa a Ovum, analista independent sobre al indústria tecnològica i de les telecomunicacions. L’any 2000 va fundar -amb altres socis-SageCircle Inc., una empresa d’estratègia financera. Ha donat gairebé 200 conferències. Després d’una llarga trajectòria, Carter Lusher aposta per la gamificació com a estratègia empresarial. Al 2010 es publicava una entrevista on l’estratega parlava de la transformació de les empreses amb les noves aplicacions. Aquí el deixo:

ROMAN RACKWITZ
És el pioner alemany en gamificació. Al 2009 creava Aid4, un aconteixement anual on es parla de les noves tendències  i de la interacció en el desenvolupament educatiu, empresarial, etc. Rackwitz va fundar Lounge Affair GmbH, un servei enfocat a les universitats que fomenta els MOOC. Un any després fundava Engaginglab, una consultoria sobre estratègies de gamificació. També és co-fundador de Gamfed, la Confederació Internacional de Gamificació juntament amb Toby Beresford (al número 10 del rànquing). Des del febrer del 2013 és soci de la consultoria de gamificació Enterprise Gamification.com. Els altres consultors de l’empresa són en Mario Herger i Yukai-Chou (de Califòrnia) i la Marigo Raftopoulos (d’Austràlia). Tots tres es situen entre els 5 primers del rànquing de gurús de la gamificació.A l’abril de 2013 emprenia el GamifyCon, la primera conferència sobre gamificació que se celebrarà a Munich aquest octubre. 

Roman Rackwitz ha fet una presentació en Prezi per explicar la gamificació. Aquí la deixo:
 6
GABE ZICHERMANN 

És un gamificador molt mediàtic. Des del 2006 contribueix i aconsella Gamezebo, un espai web dedicat als videojocs, tendències, etc. És conferenciant des del 2009. Al 2011 va fundar Gamification.co, d’on és CEO i editor en cap. També al 2011 funda Dopamine, un “laboratori” de gamificació. Al juliol del 2013 creava Livecube, una aplicació de gamificació per a twitter que es proposa que una nova generació de conversa.                                             


5
MARIGO RAFTOPOULOS

És una gamificadora australiana i l’única fèmina del top 10 del rànquing. Al 1996 va fundar Strategic Essentials Inc., una empresa de consultoria sobre noves tecnologies. Des del 2008 és propietària i directora de Strategic Games Lab. Durant el 2011 va treballar com a consellera a les empreses: Vumero Group, Blue Chilli Technology i Wooboard. També és co-fundadora de Games for Change ANZ (per Austràlia i Nova Zelanda). Al 2012 va dur a terme el primer Games for Change Festival a Austràlia. Al 2013 es va dur a terme a Nova York. Treballa també com a consultora en gamificació a Enterprise Gamification.com conjuntament amb tres gamificadors més del top 10.


4
SERGIO JIMÉNEZ 

És creador del Gamification Model Canvas i fundador de Game Marketing i Game On! Lab. També és co-fundador del Gamification World Congress que es va dur a terme per primera vegada al 2012, a València. Al 2013 es va fer a Madrid. Exerceix com a professor associat a l’ESIC/ICEMD i a La Salle. També és ambaixador de Juegaterapia, un espai dedicat als nens amb càncer. Treballa com a consultor de gamificació i col·labora amb el món universitari per introduir la gamificació en el sector educatiu. 

També és el creador de Punto extra, que presenta solucions de gamificació a les empreses. En aquest vídeo parla dels resultats de l’estudi d’adopció de la gamificació a Espanya i presenta el primer dels congressos de gamificació que es va fer a València al 2012.
 
 


3
 
ANDRZEJ MARCZEWSKI 

És dissenyador web des del 2000. Té un blog sobre gamificació, social media, tendències, etc. Al 2012 va publicar un e-book sobre gamificació Gamification: A Simple Introduction. A l’abril de 2013 va fundar Epic Win Blog, els autors del qual són altres gamificadors [Yukai-Chou (nº1), Kevin Werbach (nº16 del rànquing i professor del curs de gamificació de Coursera) i Víctor Manrique (nº14 del rànquing)]. Aquí, un tutorial que imparteix sobre gamificació:
 


2
 MARIO HERGER

És un expert en gamificació que ha donat més de 50 conferències per tot el món. Al juliol del 2013 va publicar el llibre “Enterprise Gamification“, on explica com aplicar mecàniques de gamificació a sectors de ventes, màrqueting, recursos humans. També és fundador i CEO d’Austrian Innovation Center Silicon Valley (AICSV) i el Innnovation Center Danube. Actualment, també fa de consultor sobre gamificació a Enterprise Gamification, juntament amb el número 7,5 i 1 del rànquing. Aquí deixo una entrevista que li fa el número 14, l’espanyol Víctor Manrique.

1 YUKAI-CHOU

És un experimentat consultor en gamificació i un dels pioners. Ponent omnipresent, ha treballat amb escoles de negocis i centres d’innovació tecnològica. Va començar amb el tema de la gamificació al 2003. És co-fundador de Enterprise Gamification amb els números 5, 2 i 7 del rànquing. Al youtube té un curs sobre gamificació de gairebé 100 vídeos de 10 minuts. També va ser co-fundador i cap de productes per RewardMe, una plataforma digital dedicada a la fidelització a través de la gamificació. Ha estat consultor d’e-Bay i Wells Fargo, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *